Voor particulieren en organisaties geef ik praktische en ervaringsgerichte trainingen en workshops. De trainingen worden bij voorkeur op een locatie gegeven nabij een natuurrijke omgeving.

Inspiratiesessie vitaal leiderschap

Tijdens een inspiratiesessie vitaal leiderschap ga je op 3 niveaus aan de slag: de vitale medewerker, vitale teams en de vitale organisatie.

Resultaten:

 • Inzichten in de basisprincipes van integraal vitaliteitsmanagement
 • Visievorming vitale organisatie, teams en medewerkers,
 • Opmaak eigen totaalbalans; je gaat naar huis met een concreet actieplan om jouw eigen balans te verbeteren.
 • Plan van aanpak voor het creëren van draagvlak
 • Overzicht randvoorwaarden voor succesvolle implementatie.

Quickscan Organisatie in BalansTM (1 dagdeel)

De Quickscan Organisatie in BalansTM is een unieke methodiek waarmee je de pijnpunten binnen een team of organisatie in no-time inzichtelijk kunt maken en deze kunt transformeren naar duurzame en door de medewerkers gedragen oplossingen. De 5-dimensionale scan is gericht op de factoren die samen de balans bepalen in iedere organisatie.

Werkwijze
We starten vanuit een gezamenlijk ervaren pijnpunt binnen de organisatie. Met behulp van de Quickscan wordt snel helder wat de kernoorzaken zijn. Hierna krijgen de medewerkers zicht op de gewenste situatie als deze kernoorzaken zijn opgelost; Tot slot wordt het duidelijk wat er nodig is om de nieuwe situatie te realiseren.

Wat levert de Quickscan op?

 • Bewustzijn van de 'vitaliteit' van de organisatie
 • Inzicht in de oorzaken van problemen binnen de organisatie
 • Geen advies van buitenaf, maar inzicht van binnenuit
 • Duidelijkheid over hoe de balans in de organisatie verbeterd kan worden
 • Draagvlak onder de medewerkers
 • Zicht op de pijnpunten en duurzame oplossingen
 • 5 dimensionale aanpak in een kort tijdsbestek (1 dagdeel)
Doelgroep
De Quickscan Organisatie in BalansTM is geschikt voor iedere organisatie die duurzaam en vitaal wil zijn. Zowel voor afdelingen, teams als hele organisaties. Minimale groepsgrootte is 6 personen.

Vitaliteitscheck

Wanneer heb jij voor het laatst bij jezelf onder “de motorkap” gekeken? “Te druk, geen tijd, dat doe ik later wel.….” Veelgehoorde excuses. Vaak moet er eerst iets gebeuren voordat er actie ondernomen wordt.

De Vitaliteitscheck is een zeer doeltreffende manier om het thema “vitaliteit” op een plezierige manier te introduceren.

Inhoud & Programma
Tijdens de training Vitaliteitscheck maak je in 1 dag je eigen totaal-balans op door middel van een integrale vitaliteitscheck. Je krijgt inzicht in hoe je ervoor staat, wat er voor nodig is om optimaal vitaal te worden en te blijven en waar je zelf invloed op hebt.

Vanuit bewustzijn en inzicht in de huidige stand van zaken, ga je deze dag al praktisch aan de slag. Ik reik je concrete handvatten aan en inspireer door middel van een aantal interactieve oefeningen om zelf je (vervolg-) stappen te gaan definiëren in de richting van meer vitaliteit, een betere balans en meer energie in “werk & leven”. Je staat vanaf nu zelf aan het stuur!

Vitakracht: Samen bouwen aan vitaliteit en veerkracht

Vitakracht is een intensief vitaliteitsprogramma met de intentie om je aan het stuur te zetten van je gezondheid, werk- en leefgeluk. Deze training kan ook op maat gemaakt worden voor je organisatie in een serie van bijvoorbeeld 12 dagdelen of aangepast in hele dagen.

Bewust Leiderschap

Deze training:

 • geeft je inzicht in de persoonlijke drijfveren van mensen;
 • laat zien hoe die drijfveren doorwerken in teams en organisaties;
en geeft je handvatten om hiermee aan de slag te gaan met individuen en teams en de organisatie te verbeteren.

Bewust leiderschap is een ervaringsgerichte verdiepende training met Spiral Dynamics als basisvisie.

Ik bied Spiral Dynamics aan op een speelse praktische en ervaringsgerichte manier, zodat bewust leiderschap effectief kan worden geïntegreerd.

Nauwe afstemming is noodzakelijk om tot een training te komen, die echt bijdraagt. Mijn trainingen zijn ervaringsgericht, vol praktische handvatten, inspiratie en verdieping. De trainingen worden bij voorkeur op een locatie gegeven nabij een natuurrijke omgeving.